МВФ попереджає, що може припинити співпрацю з Україною

П'ятниця, 4 грудня 2015, 08:23

Існує ризик для продовження програми співпраці в рамках механізму розширеного фінансування між Міжнародним валютним фондом та Україною.

Про це заявив представник МВФ в Україні Жером Ваше у коментарі Укрінформу.

"Ми вступаємо у важкі часи, складну ситуацію. Є потреба у відповідальній політиці, в тому, щоб продовжувати рухатись обраним шляхом. Ми бачимо певні ризики для програми МВФ", - наголосив Ваше.

За його словами, бюджетна політика має відповідати цілям, які були погоджені у програмі між Україною та фондом.

"Ризики є. Ризик, як я казав, у тому, що може бути прийнято бюджет, який не відповідає цілям програми МВФ, і в якому буде закладено політику, яку ми не підтримуємо", - зауважив він, додавши, що фонд досяг згоди з міністром фінансів України Наталією Яресько щодо політики надходжень і витрат, яку МВФ у змозі підтримати. 

"Тепер ми чекаємо на те, яким буде поданий бюджет, і чи відповідатиме він домовленостям. І чи ми зможемо його підтримати", - сказав він.

У разі зупинення програми співробітництва між МВФ та Україною автоматично будуть зупинені всі програми кредитування з міжнародними фінансовими організаціями: Світового банку, Європейського банку реконструкції та розвитку, урядів країн ЄС та США.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування