Премʼєр Туреччини: Росія не поставить нас на коліна санкціями

П'ятниця, 4 грудня 2015, 12:48

Прем'єр-міністр Туреччини Ахмет Давутоглу заявив,що його країну неможливо поставити на коліна економічними санкціями.

З такою заявою він виступив в Азербайджані, передає Associated press.

"Ті, хто думає, що можуть поставити Туреччину на коліна економічними санкціями, помиляються", - сказав він від час свого візиту до дипломатичної академії Баку.

Він також підкреслив, що Туреччина не буде приносити вибачення за збитий 24 листопада російський бомбардувальник Су-24, оскільки ВПС країни захищали свою кордон.

"Ми не будемо вибачатися за інцидент, так як захищали свою кордон", - ствердив прем'єр і нагадав, що на момент інциденту турецькі пілоти не знали, літак якої країни вони атакують.

При цьому  Давутоглу вчергове заявив, що Туреччина виступає за збереження відкритого діалогу з Росією.

"Між турецьким і російським народами немає ніяких проблем. Ми завжди з особливою увагою ставилися до відносин з Росією. І вважаємо, що зараз нам обов'язково потрібно підтримувати діалог", - додав він.

Як відомо, після того, як турецькі ВПС збили російський бомбардувальник Су-24 сирійської авіагрупи, Росія запровадила 28 листопада ввела санкції проти Туреччини.

Нагадаємо, 24 листопада над Сирією був збитий фронтовий бомбардувальник Су-24 російської авіагрупи. За даними турецької влади, російський літак, перед тим як його збив турецький винищувач F-16, не реагував на попередження.

Літак впав в сирійській провінції Латакія біля кордону з Туреччиною, де базується російська авіація.  Туреччина заявила, що збила російський літак заради захисту свого суверенітету.

Путін назвав інцидент з літаком "ударом в спину, який завдали посібники терористів".

"Європейська правда"

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування