У Києві встановили головну ялинку країни, ще будуть іграшки і подарунки

Неділя, 6 грудня 2015, 10:28

6 грудня на Софійській площі у Києві встановили головну ялинку країни – 25-метрову красуню, що прибула з Прикарпаття.

Про це "Українській правда. Київ" повідомив засновник проекту Folk Ukraine Ігор Добруцький.

"Усе йде прекрасно. Ялинка вже встановлена. Наразі дизайнери працюють над тими гілками, які зламались – накладають їм бандаж", - пожартував організатор святкування Нового року у Києві.

Головна ялинка України
Головна ялинка України. Фото - Folk Ukraine

Він додав, що у понеділок, 7 грудня, розпочнуть прикрашати ялинку ілюмінацією.

"Думаю, що буде не менш кількох тисяч вогників. У нас є багато ілюмінації, ми зробимо так, щоб ялинка була ще яскравішою, ніж минулого року", - сказав Добруцький.

Також уже виготовляють іграшки на ялинку. Днями їх привезуть на Софійську площу. Замовили костюми Святого Миколая та його помічників-янголів.

"Іграшки запустили у виробництво. Вони будуть в одній тематиці – цукерочки, яблучка, апельсинки, імбирні пряники – цього року ялика буде солодка та ароматна", - відзначив засновник проекту Folk Ukraine.

Столична ялинка
Столична ялинка

Також наступного тижня на Софійську та Михайлівську площі завезуть ще близько 400-500 маленьких ялинок. Їх доставлять з Івано-Франківська і Вінниччини.

Просто зараз!!!Ялинка прибула! Свято наближається )))

Posted by Diana Popova on Saturday, December 5, 2015

А для столичних малюків, які завітають на святкування до Миколая, уже отримали 50-70 тисяч подарунків.

"Їх купують на кошті меценатів. Цей процес триває. Ми просимо усіх долучатися, хто може купити хоч кілька подаруночків, щоб зробити гарне свято нашим діткам", - додав Добруцький.

Він запевнив, що погода не вплине на задуми організаторів.

"Усе йде прекрасно. Монтаж ковзанки і гірок триває. Погода нас не зупинить. Буде все, що обіцяли – буде веселе катання під Новий рік", - сказав засновник проекту Folk Ukraine.

За його словами, мешканці України дуже активно грають у гру "Створи свій Новий рік між двома дзвіницями".

"Грають, не перестаючи. Тому Folk Ukraine вирішив, що цей досвід, коли люди самі обирають, як вони будуть святкувати, поширюватимемо і на інші свята та масові заходи – Великдень, День Міста тощо", - відзначив Добруцький.

З 7 грудня у Музеї історії міста Києва працюватиме виставка проекту "Ялинка 2015. Друге життя". 36 спилів минулорічної ялинки, художньо оформлених українськими художниками та декораторами, покажуть у музеї, а 18 грудня о 17:00 тут пройде благодійний аукціон.

Основна частина отриманих коштів буде витрачена на подарунки та допомогу дітям, крім того організатори мають намір направити їх частину на закупівлю саджанців для лісництва, де росла ялинка.

За словами організаторів, цьогорічна ялинка обійшлася у трохи більше 40 тисяч гривень (трохи більше 12 тисяч гривень коштувала ялинка і 28 тисяч гривень її доставка до столиці).

Як відомо, офіційне відкриття новорічно-різдвяного святкування відбудеться 19 грудня.

Упродовж свят на киян та гостей столиці чекатиме 16 тематичних днів і 16 гала-концертів.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування