Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Росії вперше активісту дали 3 роки колонії за мітинги

Понеділок, 7 грудня 2015, 14:41

У Росії опозиційного активіста Ільдара Дадіна засудили до 3 років позбавлення волі в колонії загального режиму з формулюванням "неодноразові порушення закону про мітинги".

Про це в понеділок повідомляє ТАСС.

У вироку Басманного суду Москви, наголошується, що "вина підсудного була повністю встановлена ​​в ході судового слідства".

Держзвинувачення просило засудити активіста до двох років колонії загального режиму. Пдсудімий не визнав своєї провини і просив суд припинити кримінальне переслідування за відсутністю складу злочину в його діях.

Дадіну інкримінувалися чотири епізоди участі в неузгоджених акціях протесту 6 і 23 серпня 13 вересня і 5 грудня 2014 року, коли він зі своїми прихильниками перекрив на кілька хвилин М'ясницьку вулицю в центрі Москви.

Він був затриманий 30 січня цього року, 3 лютого був поміщений під домашній арешт.

Це перша кримінальна справа за статтею 212.1, включеною до Кримінального кодексу РФ влітку 2014 року, яка передбачає кримінальну відповідальність за чотири обвинувальних рішення за статтею 20.2 КоАП (порушення порядку проведення публічного заходу) протягом півроку.

На даний момент аналогічні кримінальні справи порушені стосовно опозиційних активістів Марка Гальперіна, Ірини Калмикової і 75-річного Володимира Іонова. Матеріали стосовно останнього також передані до суду для розгляду по суті.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування