Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Полторак: Командування сил спецоперацій з'явиться до Нового року

Вівторок, 8 грудня 2015, 13:39

Міністр оборони Степан Полторак заявляє, що командування ССО буде сформоване до Нового року.

Про це Полторак заявив, звітуючи за свою діяльність протягом року.

"Розпочато формування Сил спеціальних операцій. Командування ССО буде сформоване до кінця цього року, бойової спроможності зазначені сили наберуть у 2016 році", - заявив Полторак.

Він наголосив, що у перший рік його работи головним пріоритетом роботи було реформування збройних сил.

Крім того, Полторак повідомив, що вдалося створити оперативний резерв першої черги – бійці, "які за першою командою можуть зі зброєю в руках, вже будучи підготовленими, стати на захист України".

Також завершується створення єдиного державного реєстру військовослужбовців.

У 2016 році заплановане реформування системи військкоматів на єдині центри обслуговування військовослужбовців, з новими структурами і завданнями.

Крім того, за словами Полторака, в ході антикорупційних заходів, вдалося повернути 1400 га земель і 21 дуже важливий об'єкт нерухомості.

У рамках реформування набув спроможності Генштаб, командування видів збройних сил, 4 оперативних і 3 повітряних командування, створена чітка структура системи управління збройних сил, завершується формування об'єднаного оперативного штабу, удосконалюється організація  і підготовка високо мобільних десантних військ", - зазначив Полторак.

Триває відновлення військово-морських сил України.

Нами сформовано 138 військових комісарів.

До військ  поставлено близько 3,5 тисяч одиниць озброєння, понад 401 тисячу ракет і боєприпасів, прийнято на озброєння 17 сучасних зразків техніки.

З початку АТО відновлено більше 34 тисяч військтехніки.

Він додав, що за рік було запроваджено систему електронних закупівель, яка дала змогу прискорити процедуру і зберегти 176 млн гривень.

"Норми  харчування військовослужбовців доведені до загальноєвропейських", - звітував Полторак.

"Система речового забезпечення приведена до стандартів НАТО, збройні сили сьогодні повністю забезпечені речовим майном", - наголосив він.

Вдосконалена система медичного забезпечення, готовий до розгляду урядом проект військово-медичної доктрини. Наразі, на час бойових дій додатково розгорнуто 5 додаткових шпиталів, з них 3 мобільних.

Він наголосив, що за рік для військових Міноборони придбало 1300 квартир, і ще 200 сімей отримали компенсації. На розгляді проект концепції реформування системи забезпечення військових житлом.

Серед пріоритетів на наступний рік Полторак назвав зміцнення протиповітряної оборони, розбудова інфраструктури ВМС, збільшення кількості "контрактників", технічне переоснащення армії, прискорення темпів реформування ЗСУ, покращення ситуації з житлом, підвищення рівня грошового забезпечення військових.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...