Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Третина екс-міліціонерів Києва провалила тести в поліцію

Вівторок, 8 грудня 2015, 14:56

Більш, ніж третина колишніх міліціонерів Києва, які захотіли працювати далі в Національній поліції, показали дуже низький результат на першому етапі переатестації.

Про це розповів міністр внутрішніх справ Арсен Аваков під час звіту міністрів, відповідальних за національну безпеку.

"На початок минулого року в міліції працювало близько 180 тисяч людей", - сказав він, і зазначив, що потрібно було знайти натомість людей, які готові працювати за новими стандартами й не брати хабарів.

"Після того, як ми провели структурні зміни, створили (нові) інституції, ми приступили до найбільш болісного етапу – кадрових змін", - зазначив Аваков.

"Із початку року з органів внутрішніх справ звільнено з різних причин – у тому числі, і зважаючи на нереабілітуючі обставини, 47 тисяч людей", - сказав міністр і додав, що його хвилювало, де взяти на їхнє місце кваліфікованих людей і що робити зі старими кадрами.

Аваков нагадав, що розпочато систему переатестації міліціонерів, усіх кадрів МВС.

"Це слово затаскане, його легко дискредитувати. Наша переатестація, яку ми починаємо й проводимо в Києві й Київської області, не є формальною", - запевнив він.

"На даний час 12 тисяч міліціонерів пройшли переатестацію. Кожен з них здав по два тести – general skills і професійний тест. Зараз кожен із цих міліціонерів готується до співбесіди", - повідомив голова МВС.

"Більше третини показали, що здають тести дуже низький результат, несумісний із подальшою службою. Ми втратили ще 30% складу лише на найбільш підготовленому київському полі! Далі співбесіди – у комісії, яку ми заснували в кожному районі Київської області й Києва", - сказав він і додав, що співбесіди будуть вести й українські громадські активісти, й іноземні експерти.

Будуть перевіряти на хабарництво, за необхідності – пропускати через детектор брехні, який стоятиме в сусідній кімнаті.

"Я гадаю, що до Нового року Київ і область повністю отримають переатестований склад Національної поліції, із втратами, але ми будемо ясно розуміти, що це люди, на яких можна покластися в системі нових цінностей", - заявив Аваков

"Паралельно ми будемо починати масштабні конкурси на залучення людей у Національну поліцію. Кількість поліцейських буде радикально змінено, зменшено, але якісні вимоги будуть підвищені", - додав він.

"Гадаю, в найближчі півроки буде відбуватися цей болісний процес ротації", - сказав міністр.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...