Столичну прокуратуру зобов'язали розібратися з квартирами Насірова

Середа, 9 грудня 2015, 12:11

Печерський райсуд Києва зобов’язав столичну прокуратуру розпочати розслідування щодо незадекларованої нерухомості голови Державної фіскальної служби Романа Насірова.

Про це повідомляє прес-служба Центру протидії корупції, яка подавала відповідну скаргу до суду.

Своїм рішення Печерський райсуд зобов'язав прокуратуру міста Києва внести відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань щодо незадекларованої нерухомості голови Державної фіскальної служби Романа Насірова, та розпочати досудове розслідування у кримінальному провадженні за ознаками злочину, передбаченого ст. 366-1 Кримінального кодексу України.

"Київська прокуратура, куди перекинули нашу заяву про злочин, має внести ці відомості до Реєстру, але ми сподівємося, що розслідувати справу будуть детективи Антикорупційного бюро, адже Насіров - їх клієнт" – пояснив Андрій Савін, юрист Центру протидії корупії.

Відповідно до чинного КК, "подання завідомо недостовірних відомостей у декларації карається позбавленням волі на строк до 2 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Раніше Апеляційний суд Києва зобов'язав Печерський райсуд столиці переглянути своє рішення, яким той відмовився зобов'язати прокуратуру міста Києва розпочати провадження щодо незадекларованих квартир голови Державної фіскальної служби Романа Насірова.

Як відомо, Насіров у своїй декларації за 2014 рік не вніс жодної інформації у графі про  нерухомість – там вказані прочерки.

Однак згідно з реєстром речових прав на нерухоме майно Великобританії за витягом №EGL529375 встановлено, що Насірову станом на 9 вересня 2015 року належить квартира у Лондоні. А за вказаною адресою зареєстрована компанія "Altis ltd", яка належить дружині Насірова – Катерині Глімбовській. Секретарем в компанії вказаний брат Євген Насіров.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...