Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Рада наблизилася до жорсткішого контролю за ув’язненими сепаратистами

Середа, 9 грудня 2015, 12:59

Верховна Рада ухвалила в першому читанні законопроект, який передбачає поліпшення умов утримання засуджених у в’язницях, а також жорсткіший контроль за засудженими за підрив національної безпеки України.

Депутати 241 голосами "за" ухвалили за основу законопроект №2685 про внесення змін до Кримінально-виконавчого кодексу щодо поліпшення умов тримання засуджених.

Співавтор законопроекту Костянтин Усов виклав його суть так:

"Ми запроваджуємо можливість переведення засудженого до установи, яка є найближчою до місця проживання його чи його родичів. Ми забороняємо тюремникам забирати в засуджених, які поміщені до карцеру, постільну білизну та верхній одяг. Запроваджуємо новий процесуальний порядок накладання стягнень та застосування санкцій до засуджених, а найголовніше – запроваджуємо можливість оскаржувати такі постанови".

"При цьому даний законопроект враховує активізацію злочинців, чиї правопорушення спрямовані проти основ нашої національної безпеки та оборони, проти нашого конституційного ладу. Для такої категорії засуджених побачення, телефонні розмови, кореспонденція, інтернет-трафік, а також будь-які інші зносини з зовнішнім світом будуть відбуватись тепер виключно під контролем представників тюремної адміністрації", - заявив Усов.

За його словами, з одного боку підвищуються стандарти дотримання прав людини в Україні, а з іншого – запроваджуються додаткові "безпрецедентні, але абсолютно справедливі заходи контролю, обмеження і нагляду для тих, кого суд визнав винним у злочинах проти основ нацбезпеки й оборони, конституційного ладу, української державності й суверенітету". .

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування