Реформу держслужби вихолостять під час голосування — РПР

Середа, 9 грудня 2015, 22:24

Народні депутати у четвер спробують позбавити найважливіших пунктів законопроект №2490 "Про державну службу".

Про це експертам Реанімаційного пакету реформ стало відомо за результатами наради в голови Верховної Ради, повідомив "Українській правді" менеджер з комунікації РПР Андрій Андрушків.

Згідно з інформацією, за ініціативи представників Кабміну у четвер під час голосування буде спроба внести правку, яка поверне міністрам можливість впливати на кадрові призначення.

"Уряд продовжує спроби розбалансувати розподіл повноважень міністра та державного секретаря, в частині призначення керівників структурних підрозділів міністерств, чим ставить під загрозу одну із основних новел законопроекту – розподіл політичних та адміністративних посад, що є прямою вимогою міжнародних донорів України", - зазначив Андрушків.

Водночас один із основних авторів законопроекту, експерт ініціативи РПР Ігор Коліушко повідомив: "Якщо міністри призначатимуть керівників структурних підрозділів міністерства, від державного секретаря не можна буде вимагати відповідальності за діяльність апарату, адже він не відповідатиме за призначення своїх підлеглих".

"Суть міністра – формувати задачі для міністерства та вимагати від державного секретаря їх виконання, а не виконувати технічні функції із добору персоналу міністерства. Така норма насправді послаблює вплив міністра на державного секретаря та закладає конфлікт", - вважає Коліушко.

"Державний секретар зможе виправдовувати неналежне виконання доручень міністра відсутністю достатнього впливу на своїх безпосередніх підлеглих. І буде цілком правий. Таким чином нівелюється вся суть ідеї запровадження посад державних секретарів", - додав він.

У разі ухвалення закону з такою правкою неефективна урядова система управління буде законсервована на роки, переконані експерти РПР.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування