Росія надає Україні знижку на газ у першому кварталі

П'ятниця, 1 січня 2016, 16:23

Прем'єр Росії Дмитро Медведєв підписав постанову про розмір мита під час постачання газу в Україну на перший квартал 2016 року.

Про це йдеться на офіційному сайті правової інформації, пише російський "Інтерфакс".

Згідно з постановою, за раніше оголошеною інформацією, що контрактна ціна на перший квартал становитиме $230 за тис. кубометрів, передбачається, що розмір знижки до контрактної ціни (встановлюється на розмір експортного мита) становитиме $17,77 за тис. кубометрів.

Відповідно, пропонована ціна - близько $212,23 за тис. кубометрів.

Раніше міністр енергетики і вугільної промисловості України Володимир Демчишин говорив, що Україна готова закуповувати газ у Росії в першому кварталі 2016 року тільки за умови зниження ціни до рівня менше за $200 за 1 тис. куб. м.

"Росіяни розуміють, що для того, щоб бути конкурентними їм необхідно знижувати ціну до рівня менше за $200 і йдеться не про якісь знижки, а просто про ринкову кон'юнктуру", - сказав він.

Російська сторона встановлює ціну для "Нафтогазу України" шляхом надання знижки за рахунок спеціального мита, орієнтуючись на спотові ціни на газ в Європі. Наразі форвардні контракти на перший квартал на європейських хабах торгуються на рівні $170 за 1 тис. кубометрів.

Раніше "Газпром" попросив у "Нафтогазу України" гарантійний лист із зобов'язаннями щодо обсягу відбору газу в першому кварталі.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування