Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Касько підтвердив, що Шокін не відпустив його в США

Понеділок, 11 січня 2016, 16:35

Заступник генпрокурора Віталій Касько підтвердив, що Віктор Шокін не відпустив його у складі української делегації до Вашингтона на офіційні перемовини, які мають відбутися 20-22 січня.

Про Касько сказав "Укрінформу".

"Прийшло іменне запрошення, а він (генпрокурор) просто не відпустив. Хоча поїздка мала бути за кошт американської сторони", - сказав заступник генпрокурора.

За словами Каська, під час офіційних перемовин між Генпрокуратурою та Департаментом юстиції США має бути обговорена низка питань, які входять до його компетенції.

Зокрема, це питання продовження співпраці щодо повернення активів високопосадовців, обмін досвідом між українською Генінспекцією з внутрішніх розслідувань і безпеки ГПУ та аналогічною структурою США, а також реформування прокуратури.

Раніше у понеділок народний депутат від БПП Світлана Заліщук повідомила, що генпрокурор Віктор Шокін не дозволяє своєму заступникові Віталію Каську перетнути український кордон, зокрема йому не дали відвідати США в складі офіційної делегації.

За словами Заліщук, це вже п’ята відмова Каську, який відповідає в Генпрокуратурі за міжнародну співпрацю, брати участь у відрядженнях, куди його запрошують європейські та американські колеги.

Посольство США в Україні направило лист на ім'я Шокіна, у якому висловлюється розчарування рішенням не пустити Каська.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...