Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Турчинов розповів, як РФ стягує військові сили до кордону з Україною

Середа, 13 січня 2016, 15:31

Секретар РНБО Олександр Турчинов наголошує, що Росія не відступається від своїх агресивних намірів щодо України і не сприяє деескалації конфлікту на Донбасі.

Відповідний коментар поширює у середу прес-служба РНБО.

Турчинов нагадав про заяву міністра оборони Російської Федерації Сергій Шойгу щодо намірів посилити військову присутність Росії на західному напрямку.

"Ці погрози вже почали реалізовуватись, і не деінде, як вздовж українського кордону!", - підкреслив секретар РНБО.

Як приклад він навів розширення 262-ї військової бази Російської Федерації в районі населеного пункту Богучар Воронезької області, в межах якої будуються нові військові об'єкти, куди вже почали передислоковувати підрозділи 9-ї окремої мотострілкової бригади з Нижегородської області та де планується додатково розташувати окрему танкову бригаду.

"У районі населеного пункту Валуйки Бєлгородської області (25 км від державного кордону України), розпочато будівництво військового об'єкту з метою розгортання багаточисельних бронетанкових підрозділів російських збройних сил", - зазначив Турчинов.

За його словами, у районі полігону "Кадамовський" (Ростовська область) споруджується військове містечко для розташування 33-ї окремої мотострілкової бригади, що передислоковується до українського кордону з міста Майкоп (Республіка Адигея).

"Крім того, для координації військових підрозділів, розташованих на кордоні з Україною, до міста Вороніж передислоковано штаб 20-ї армії Західного військового округу, який до цього розташовувався у місті Муліно Московської області", - також зазначає Турчинов.

За словами секретаря РНБО, також збільшується російський військовий потенціал в окупованому Криму.

"На авіабазу в Бобруйську (Республіка Білорусь), яка також розташована неподалік українського кордону, перекинуті російські військово-транспортні літаки, винищувачі СУ-27 та бойові вертольоти", - додав Турчинов.

"Все це абсолютно дезавуює заяви російського керівництва щодо деескалації військового протистояння та мирного розв'язання створених ними військових конфліктів", - підсумував секретар РНБО.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування