Україна отримала пільговий тариф на перевезення з Китаю в обхід Росії

П'ятниця, 15 січня 2016, 00:47
Україна отримала пільговий тариф на перевезення з Китаю в обхід Росії

Азербайджан, Казахстан, Грузія і Україна підписали протокол про встановлення конкурентоспроможних пільгових тарифів на вантажоперевезення Транскаспійським міжнародним транспортним маршрутом.

Про це повідомляє азербайджанське інформаційне агенство Trend.

Протокол підписали глави ЗАТ "Азербайджанські залізниці" Джавід Гурбанов, Казахстанської залізниці Аскар Мамін, Грузинської залізниці Мамука Бахтадзе і виконуючий обов'язки голови правління АТ "Українська залізниця" Олександр Завгородній.

Документ був підписаний в четвер в Баку на зустрічі, де також були присутні гендиректор Бакинського міжнародного торгового морського порту Талех Зіядов і глава Азербайджанського Каспійського морського пароплавства Рауф Велієв.

Документ передбачає встановлення конкурентоспроможних пільгових тарифів на вантажоперевезення Транскаспійським маршрутом, проведення комплексних заходів щодо спрощення руху потягів за маршрутом, збільшення вантажообігу.

Аналогічний двосторонній протокол підписали також окремо Азербайджан і Грузія.

Раніше повідомлялося, що Україна пропонує вантажоперевізникам скористатися Транскаспійським міжнародним транспортним маршрутом для перевезення вантажів в Центральну Азію в обхід Росії, у зв'язку з чим 15 січня з Іллічівська відправиться в тестовий рейс контейнерний поїзд за маршрутом Україна-Грузія-Азербайджан-Казахстан-Китай (через Каспій і Чорне море).

Транскаспійський міжнародний транспортний маршрут пролягає через Китай, Казахстан, Азербайджан, Грузію і Туреччину і далі - в Європу. Перший тестовий контейнерний поїзд за маршрутом Шіхецзи (Китай) - Достік - Актау - Алят, прибув до Бакинського міжнародного морського торговельного порту 3 серпня.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування