Рішення щодо "Мегаполіс-Україна" буде прийнято до березня - АМКУ

Субота, 16 січня 2016, 09:29

Антимонопольний комітет оприлюднить результати перевірки компанії "Мегаполіс-Україна" за ознаками зловживання монопольним становищем не раніше кінця лютого-початку березня 2016 року.

Про це на своїй сторінці в Facebook написав голова Антимонопольного комітету України Юрій Терентьєв.

"З 27 жовтня 2015 року проводиться позапланова виїзна перевірка ТОВ "ТК Мегаполіс-Україна" (як в центральному офісі, так і по окремим регіональним структурним підрозділам, де мали місце скарги учасників ринку роздрібної реалізації тютюнових виробів)", - написав голова АМКУ.

Він зазначив, що комітетом направлено 12 вимог про надання інформації до ТОВ "ТК "Мегаполіс-Україна".

"Протягом листопада 2015 року - І половини січня 2016 року "Мегаполіс-Україна" подала до комітету 10 клопотань стосовно продовження строків надання інформації, які обґрунтовуються, з-поміж іншого, значним обсягом запитуваної комітетом інформації, а також триваючими перевірками товариства іншими, ніж АМКУ, органами державної влади", - повідомив Терентьєв.

За його словами, наразі ТОВ "ТК "Мегаполіс-Україна" письмово зобов’язалося надати усі документи та відповіді на вимоги комітету до 26 січня 2016 року.

"З огляду на таємницю слідства результати розслідування на даному етапі (навіть попередні) не можуть бути розголошені", - заявив голова АМКУ.

"Після надання ним правової та економічної оцінки Комітет проведе слухання по справі та прийме рішення щодо наявності або відсутності зловживання ТОВ "ТК "Мегаполіс-Україна" монопольним становищем відповідно до своєї компетенції. Це може мати місце не раніше кінця лютого- початку березня 2016 року", - наголосив він.

Він також наголосив, що норми Закону України "Про ліцензування видів господарської діяльності" за якими ліцензія підлягає анулюванню в разі встановлення факту контролю за діяльністю ліцензіата осіб держав, що здійснюють збройну агресію проти України не застосовуються до банківської діяльності, ЗМІ та торгівлі тютюновими виробами.

Як повідомлялося, 12 січня у Києві, Львові, Луцьку, Рівному, Ковелі та Тернополі була заблокована робота складів компанії "Мегаполіс-Україна" через її приналежність російській групі компаній Ігоря Кесаєва.

За словами одного з організаторів акції, народного депутата Сергія Висоцького, компанію "Мегаполіс-Україна" заснували російська компанія "Мегаполіс" і родина екс-президента України Віктора Януковича. За його влади вона стала монополістом із дистрибуції сигарет в Україні.

"За нашим даними поділили компанію 50 на 50. На що йшла половина Януковича, зрозуміло всім. Багато хто встиг побувати в "Межигір’ї" й погодувати осиротілих страусів", - зазначив він і додав, що російська частка прибутку іде олігарху Ігорю Кесаєву.

Висоцький вказує, що Кесаєв очолює благодійний фонд "Моноліт", який підтримує працівників ФСБ РФ, зокрема, звільнених у запас, і членів їхніх сімей. На думку депутата, він може спонсорувати й спецоперації ФСБ в Україні.

"Також Кесаєв є власником російського заводу імені Дегтярьова, який, серед іншого, виготовляє стрілецьку зброю, боєзаряди для ПЗРК і ПТРК, які можуть використовувати бойовики Донбасу", - повідомив депутат.

14 січня компанія заявила про розблокування роботи регіональних структурних підрозділів.

Економічна правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування