Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Російський суд може визнати Клиха неосудним

Вівторок, 19 січня 2016, 05:28

Головуючий на процесі над затриманими в Чечні українцями Миколою Карпюком та Станіславом Клихом суддя Вахіт Ісмаїлов прийняв до уваги доводи адвоката Марини Дубровіної, яка наполягала на тому, що її підзахисний Клих психічно нездоровий.

Про це з посиланням на видання "Коммерсантъ", пише ZN.ua.

Суддя перервав процес, направивши обвинуваченого на судово-психіатричну експертизу. Проходити обстеження Клих буде в одній з клінік Грозного.

Поки невідомо, скільки часу піде на експертизу, тому слухання у справі колишніх активістів УНА-УНСО відкладені на невизначений час.

Сумніви у стані здоров'я обвинуваченого Клиха у адвокатів з'явилися восени минулого року, незабаром після початку слухань у справі.

"Абсолютно несподівано для нас Клих почав буянити в залі суду: тупати ногами, кричати на учасників процесу і матюкатися", — сказала Дубровіна.

За її словами, підзахисний вів себе неадекватно і під час спілкування з адвокатами. Наприклад, ні з того ні з сього на процесі заявляв відводи адвокату Доці Іцлаєву, який захищав іншого обвинуваченого — Миколу Карпюка. А одного разу у присутності свого адвоката Клих почав битися в істериці, стверджуючи, що отримав повідомлення про смерть батька, який насправді був живий.

Авдокат Дубровіна впевнена, що нервові зриви у її підзахисного почалися після арешту і причина їх — незаконні методи слідства, за допомогою яких, за словами адвоката, вибивалися потрібні свідчення, а також знущання з боку співкамерників.

У свою чергу, слідство вважає, що дана поведінка Клиха обумовлена наркотичною залежністю.

Якщо Клих буде визнаний психічно хворим, то його справа буде виділена в окреме провадження, а його самого за рішенням суду направлять на примусове лікування.

При цьому, як каже адвокат Дубровіна, будуть поставлені під сумнів свідчення, які дав обвинувачений. На думку адвоката, якщо виключити з обвинувачення свідчення її підзахисного, то в справі залишаються тільки припущення слідчих, засновані на "голослівних свідченнях свідків".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...