Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ізраїль не підтримує санкції проти РФ – не хоче "псувати відносини"

Вівторок, 19 січня 2016, 13:29

Ізраїль не підтримує санкції проти Росії.

Про це заявив посол Ізраїлю в Україні Еліав Белоцерковськи, повідомляє ЛІГА.net.

"Це не та міра, яка може призвести до вирішення конфлікту. У нас з Росією підтримуються добрі стосунки. Ми на сто відсотків підтримуємо цілісність України, але в той же час ми не можемо ставити під загрозу наші відносини з Росією", – сказав він.

Белоцерковськи вважає, що з Росією дипломатичний шлях вирішення конфлікту ще не вичерпаний. Коментуючи ведення торгівлі ізраїльськими компаніями з Кримом, він заявив, що ізраїльський уряд не може вказувати безпосередньо приватним компаніям, вести торгівлю з Кримом чи ні.

При цьому ізраїльська влада, за його словами, попереджає про те, що ведучи торгівлю з Кримом, ці компанії несуть певний ризик, оскільки за українським законодавством вони вчиняють злочин.

"У нас чітка позиція по Криму – ми підтримуємо територіальну цілісність України. Наше завдання – довести до їх відома, що це карається. Ми не даємо рекомендацій приватним компаніям", – заявив Белоцерковськи.

Також він відмовився коментувати можливість продажу Ізраїлем безпілотників Збройним Силам України і назвав безпідставними чутками інформацію про те, що такі безпілотники нібито були у протилежної сторони конфлікту в Донбасі.

"Ми не поставляли безпілотники протилежній стороні, ні офіційно, ні неофіційно", – запевнив він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування