Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Прем’єр навів докази реформ і анонсував захід для стабільності

Середа, 20 січня 2016, 12:13

Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк ініціюватиме засідання ради фінансово-економічної стабільності після повернення української делегації з Давосу.

Про це він сказав на засіданні Кабінету міністрів 20 січня.

"Президент матиме зустріч із директором-розпорядником МВФ. Коли українська делегація повернеться, я ініціюю засідання ради фінансово-економічної стабільності, на якій нам необхідно обговорити декілька питань. У першу чергу, питання валютно-курсової стабільності", - сказав Яценюк.

"Я не допущу, щоб було так, як минулого року, коли нам треба було переривати засідання Кабінету міністрів для того, щоб приймати оперативні рішення для стабілізації валютно-курсового сектору. Мета – низька інфляція і стабільна гривня", - заявив він.

Прем’єр наголосив, що необхідно бути відповідальним щодо виплат зарплат, пенсій, тощо.

"Після повернення української урядової делегації – я прошу, щоб ми невідкладно провели це засідання разом із міністром фінансів, головою Нацбанку, всім економічним блоком – і поінформували і президента по те, які кроки потрібно здійснити", - наголосив Яценюк

Він наголосив, що один із основних кроків – продовження співпраці з Міжнародним валютним фондом як основним і ключовим кредитором України і "тією установою, яка оцінює: є реформа чи немає реформи".

"Гроші вони дають тільки тоді, коли реформи є, і тому їх треба продовжувати", - заявив Яценюк.

Водночас, він вважає, що уже "дуже багато речей зроблено, і ці речі потребують часу".

"Оцінку про реформи дають не ті, які рвуться до влади, популісти часто-густо перехолодять навіть у категорію циркачів. А оцінку реформ дають, в першу чергу, міжнародні фінансові інституції – Євросоюз, наші західні партнери", - сказав він.

Яценюк навів як доказ те, що "Україна практично вперше піднялася на 17 пунктів і стала 24-ю країною в світі… в глобальному індексі розміщення трудових і бізнес-ресурсів – ми піднялись на 17 пунктів", а Блумберг заявив, що Україна стала в перших 50-ти країнах з найбільш інноваційною економікою.

"Третя позитивна новина – вчора (високий представник ЄС із питань зовнішньої політики та політики безпеки Федеріка) Могеріні заявила, що в Україні дійсно проходить процес реформ. А сьогодні єврокомісар (Сесілія) Мальмстрьом заявила також, що реформи проходять", - сказав прем’єр.

Для того щоб реформування тривало, сказав він, потрібна політична єдність і продовження співпраці з Міжнародним валютним фондом, бо "саме програма співпраці з МВФ є ще одним із засадничих принципів для економічної стабільності України" .

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування