Справа Литвиненка: РФ анонсувала погіршення відносин з Лондоном

Четвер, 21 січня 2016, 11:49

Російське МЗС вважає доповідь британського суду про причини смерті екс-офіцера ФСБ Олександра Литвиненка політично заангажованою.

Про це заявила представник МЗС Марія Захарова, йдеться на сайті відомства.

"Шкода, що чисто кримінальна справа була політизована і затьмарила загальну атмосферу двосторонніх відносин. Очевидно, що рішення про призупинення коронерського розслідування і початок "публічних слухань" мало яскраво виражене політичне підґрунтя", – сказала вона.

На думку Захарової, розслідування було непрозорим.

"З урахуванням цього не було підстав очікувати, що підсумкова доповідь політично заангажованого і вкрай непрозорого процесу, який підводили під заздалегідь визначений, "потрібний" результат, раптом виявиться об'єктивною і неупередженою", – додала вона.

У свою чергу британський The Guardian з посиланням на неназване джерело агентства "РИА Новости" пише, що Росія вважає цю доповідь "порушенням принципу презумпції невинуватості".

За його словами, доповідь може мати "серйозні наслідки" для відносин між Лондоном і Москвою.

Як відомо, у доповіді головуючого судді Високого суду Лондона сера Роберта Оуена підтверджується, що Литвиненка вбили екс-офіцер Держуправління охорони Андрій Луговий і його бізнес-партнер Дмитро Ковтун.

Ймовірним замовником в доповіді називається президент Володимир Путін.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування