У Харкові одіозного суддю спіймали на хабарі

Четвер, 21 січня 2016, 23:38

Детективи Національного антикорупційного бюро України спільно з СБУ спіймали суддю одного з районних судів Харкова на отриманні хабара в розмірі $800.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Чиновник вимагав та отримав вказані кошти за прийняття на користь особи рішень у цивільній справі про примусове виселення мешканців з житлового приміщення. Слідчі дії тривають", - повідомляється на сайті НАБУ.

Разом з тим, за інформацією прес-центру СБУ, суддя вимагав від позивача не 800, а 1000 доларів.

Передача грошей відбувалася службовому кабінеті судді. Відкрито кримінальне виробництво за ч.3 ст.368 "Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою" КК України.

За даними СБУ, суддя "систематично отримував кошти від місцевих жителів за винесення на їх користь судових рішень".

"Тривають невідкладні оперативно-слідчі дії для встановлення інших фактів вимагання хабарів суддею", - йдеться в повідомленні прес-центру.

Як повідомило агентству "Інтерфакс-Україна" джерело, близьке до правоохоронних органів, мова йде про суддю Дзержинського райсуду Харкова Сергія Лазюка. Він розглядав ряд резонансних справ, зокрема про вибухи в супермаркетах "Сільпо" і "Юсі" в 2006 році (обвинувачувані засуджені до 7 років позбавлення волі).

Він також відхилив позов міської прокуратури про визнання незаконним рішення Харківської міськради про присвоєння російській мові на території міста статусу регіональної.

У 2008 році Лазюк розглядав адмінпротоколи за статтею "Незаконне виготовлення, придбання, зберігання, перевезення та пересилання наркотичних засобів або психотропних речовин у незначних кількостях без мети збуту" відносно міського голови Харкова Михайла Добкіна і секретаря міськради Геннадія Кернеса і визнав обох невинними.

У 2010 році йому була присуджена антипремія "Золотий Будяк" в номінації "За порушення права на мирний протест під час захисту громадськістю Харківського міського парку імені Горького".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News