Мільярдер Блумберг може балотуватися на пост президента США

Неділя, 24 січня 2016, 03:46

Колишній мер Нью-Йорка мільярдер Майкл Блумберг дав вказівки своїм радникам підготувати план своєї можливої президентської кампанії.

Про це пише "Німецька хвиля" з посиланням на видання New York Times.

Наголошується, що Блумберг може піти на вибори як незалежний кандидат.

При цьому Блумберг заявив своїм друзям, що готовий витратити мінімум 1 мільярд доларів США з власних коштів на кампанію 2016 року. Втім, за інформацією видання, рішення про те, чи йти на вибори, Блумберг прийме на початку березня. За даними джерел видання, мільярдер планує замовити опитування в лютому, щоб зрозуміти, які у нього шанси.

Мільярдер і раніше розмірковував над можливістю висунення своєї кандидатури для участі в президентських виборах, однак не йшов на цей крок, оскільки вважав, що не має шансів перемогти як незалежний кандидат.

На цей раз до цього рішення, за словами помічників і радників, його може спонукати занепокоєння домінуванням Дональда Трампа серед республіканців, а також топтання на місці Хілларі Клінтон і посилення позицій Берні Сандерса у демократів, наголошується в матеріалі New York Times.

73-річний Блумберг обіймав посаду мера Нью-Йорка з 2002 по 2013 рік. Він належить до найбагатших людей планети, в торішньому рейтингу Forbes Блумберг зайняв 14-е місце з сумою стану в 35,5 мільярда доларів США.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування