Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Метінвест" Ахметова скоротить до третини адмінперсоналу

Понеділок, 25 січня 2016, 14:48

Найбільша українська гірничо-металургійна група "Метінвест" запланувала в 2016 році скоротити на третину адміністративного апарату "у зв'язку з невизначеною ситуацією на світових ринках сталі".

Про це повідомили у прес-службі "Метінвесту" на запит УНІАН.

"У цілому адміністративний апарат групи буде скорочений до 30%", - зазначили в групі.

Крім того, прес-служба повідомила, що "Метінвест" продовжив введений в листопаді 2015 року режим зниження витрат, який передбачає скорочення робочого дня адмінперсоналу на 20% з пропорційним зниженням заробітних плат. Спочатку режим вводився на 2 місяці.

"Метінвест" продовжує заходи з оптимізації адміністративних витрат, які включають в себе переведення адміністративного персоналу на неповний робочий тиждень і виведення у простий персоналу незавантажених підприємств", - зазначили в компанії.

Також повідомляється, що для оптимізації витрат у "Метінвесті" діє мораторій на корпоративні заходи, скасовано зовнішні тренінги, припинено програми медичного страхування для адмінперсоналу.

Як відомо, президент Петро Порошенко в інтерв'ю українським телеканалам зазначав, що металургія є одним з пріоритетів держави, однак вказував на складнощі:

"Металургія є серед пріоритетів. Ми маємо захищати робочі місця працівників металургійного комплексу, але, на жаль, вона на сьогоднішній день справедливо відноситься до сировинної галузі і не є повністю конкурентоздатною", - заявив глава держави.

Основними акціонерами "Метінвесту" є група "СКМ" (71,24%) і "Смарт-холдинг" (23,76%), що спільно керують компанією.

ТОВ "Метінвест Холдинг" - керуюча компанія групи "Метінвест".

Група "Метінвест" оцінює чисту вартість своїх активів у разі їх термінової реалізації менш ніж в 2,5 млрд доларів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування