У Львові і Тернополі закликали ВР не голосувати за особливий статус Донбасу

Середа, 27 січня 2016, 04:18

Депутати Львівської обласної ради та Тернопільської міської ради звернулися до Верховної ради України щодо недоцільності внесення змін до Конституції України про особливий статус Донецької та Луганської областей.

Відповідне звернення було підтримано на сесіях Львівської обласної ради та Тернопільської міської ради, повідомляє УНІАН.

"Заради захисту інтересів України та українців закликаємо ухвалити таке історичне рішення – у жодному разі не голосувати за зміни до Конституції України, які стосуються особливого статусу Донбасу, як би його не називали, за красивою ширмою інших слів сховавши його справжню, жорстоку та приховану від суспільства сатанинську суть – узаконити окупантів, чий чобіт топче святу українську землю", – зазначається у зверненні Львівської облради.

У своєму зверненні депутати Тернопільської міськради висловлюють переконання, що надання особливого статусу Донбасу буде свого роду легалізацією влади терористичних угруповань.

Як відомо, раніше глава уряду Арсеній Яценюк заявив, що виступає за проведення референдуму щодо змін до Конституції України.

У свою чергу, голова Верховної Ради Володимир Гройсман висловив думку, що питання про статус Донбасу у складі України не слід виносити на референдум.

Як відомо, у проекті змін до Конституції міститься посилання на закон "Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей" у перехідних положеннях.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News