Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Три судді КС склали присягу

Середа, 27 січня 2016, 10:38

Судді Конституційного суду Віктор Кривенко, Віктор Колесник та Володимир Мойсик приступили до виконання своїх обов'язків.

На засіданні Верховної Ради вони зачитали присягу, повідомляють "Українські новини".

Під час цього на засіданні були присутні президент Петро Порошенко, прем'єр Арсеній Яценюк і Кабмін, голова КС Юрій Баулін та голова Верховного суду Ярослав Романюк.

Судді зачитали присягу протягом декількох хвилин, після чого президент, Кабмін і глави КС і Верховного суду залишили залу Ради.

Кривенко був обраний суддею КС 13 листопада 2015 року 13-м з'їздом суддів, а Колесник і Мойсик були призначені суддями КС Порошенком 26 січня.

Кривенко народився 6 серпня 1955 року народження, закінчив Київський держуніверситет ім. Шевченка. Працював адвокатом і консультантом відділу Верховного суду, секретарем палати з адміністративних справ Верховного суду. Нагороджений орденом князя Ярослава Мудрого 5 ступеня.

Кривенко був у колегії суддів Верховного суду, яка прийняла рішення про повторне голосування на президентських виборах 2004 року, на яких переміг Віктор Ющенко.

Колесник народився 19 липня 1960 року, закінчив Харківський юридичний інститут. Член-кореспондент Національної академії правових наук, доктор юридичних наук, з 2004 року – професор кафедри конституційного права України Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого.

Колесник також залучався Радою Європи в якості експерта з підготовки звіту про відповідність українського законодавства Європейській конвенції про захист прав людини і основних свобод, є членом Конституційної комісії.

Мойсик народився 18 серпня 1957 року, закінчив Київський національний університет імені Тараса Шевченка за спеціальністю "правознавство".

У судах працює з 1983 року, в 1995 – 2006 роках був суддею Верховного суду, також був депутатом парламенту 4-6 скликань, крім того – радником президента Ющенка.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування