Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЗМІ: РФ намагається приховати від місії РЄ в Криму реальну ситуацію

Середа, 27 січня 2016, 12:50

Окупаційна влада Криму підготували для членів місії Ради Європи низку зустрічей виключно з лояльними представниками нацменшин.

Про це пише QHA, з посиланням на власні поінформовані джерела в Криму.

Програма візиту спецпредставника генсека РЄ Жерара Штудмана в окупований Крим розрахована на 6 днів: з 26 по 31 січня.

МЗС Росії, пише агентство, підготував свою програму для місії, "і ретельно відібрало для зустрічі з ними більше 20 особливо лояльних до окупантів осіб".

Зокрема, кримських татар перед посланником генсека РЄ будуть представляти виключно лояльні до РФ люди.

Серед них скандально відомі Ремзі Ільясов, Руслан Бальбек, Еміралі Аблаєв, Ескендер Білялов, Рефат Дердаров, Заур Смирнов, Сеітумер Німетуллаєв, Ейваз Умеров і Февзі Якубов.

Єврейську громаду "представлятиме" глава лояльного окупантам Всекримського єврейського конгресу Яків Епштейн, українців - Олег Кравченко, голова "Української національно-культурної автономії", поляків - Яцек Запал, пастор римсько-католицької церкви в Криму.

У той же час провести зустрічі з представниками Меджлісу, заарештованими кримськотатарськими активістами та іншими репресованими представникам Ради Європи можуть і не дозволити.

Як відомо, 25 січня генеральний секретар Ради Європи Турбйорн Ягланд оголосив про початок роботи в Криму місії Ради Європи з прав людини.

У той же час Ягланд запевнив, що Рада Європи дотримується принципу невизнання анексії, і приїзд на півострів спеціальної місії генсека РЄ не змінює цей факт.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування