Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В Раді продовжують сперечатися навколо змін до Конституції

Четвер, 28 січня 2016, 13:24

У Верховній Раді триває протистояння щодо трактування запропонованих президентом Петром Порошенко змін до Конституції у частині децентралізації.

Так зокрема лідер Радикальної партії Олег Ляшко продовжує стверджувати, що в цих змінах закладено можливість надання "особливого статусу" окупованим територіям Донбасу.

Спікер ВР Володимир Гройсман, у свою чергу, це заперечує.

Ляшко з трибуни парламенту охрестив 28 січня "чорним днем в історії українського парламентаризму", та порівняв нинішнє голосування у парламенті з протягненням "диктаторських законів" 16 січня 2014 року.

"Це ганебне дійство, яке ставить перед собою мету протягнути в Конституцію особливий статус Донбасу, федералізацію країни і як наслідок - її знищення", - заявив Ляшко.

У свою чергу Гройсман наголосив, що жодних негативних наслідків для країни нинішні рішення ВР не несуть:

"Хочу знову підтвердити, що жодним словом про особливий статус для Донбасу не йдеться. Ніяким чином юридично його запровадити неможливо на підставі цих змін до Конституції", - каже спікер.

За словами Гройсмана, текст документу "трактують так, як не написано".

Нинішнім рішенням про зміни до регламенту, на думку спікера, депутати "продовжили час для дискусій щодо Конституції".

Гройсман закликав депутатів до конструктивної взаємодії: ще раз перечитати кожен пункт змін до Конституції, провести дискусію по кожному пункту, залучити міжнародних фахівців і зняти непорозуміння.

Як повідомлялося, Верховна Рада на засіданні у четвер змінила статтю закону про регламент для продовження процесу розгляду змін до Конституції.

Таким чином, ВР дозволила собі розглядати проект змін до Конституції, який за висновком КС відповідає вимогам Конституції, був попередньо схвалений Верховною Радою і не був розглянутий на наступній черговій сесії після попереднього схвалення, "розглядати Верховною Радою на наступній за нею черговій сесії".

Фракція "Самопомочі" вже заявила, що ініціюватиме скасування цієї поправки до регламенту.

Раніше депутати визнавали, що в Раді бракує необхідної кількості голосів для прийняття змін в Конституцію в частині децентралізації

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: