Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Вищий спецсуд теж "відфутболив" справу "діамантових прокурорів"

П'ятниця, 29 січня 2016, 13:52

Вищий спецсуд відмовив у задоволенні подання Апеляційного суду Києва щодо визначення підсудності справи за обвинуваченням у хабарництві "діамантових прокурорів".

Про це повідомляє УНІАН з посиланням на повідомлення Вищого спеціалізованого суду з розгляду цивільних і кримінальних справ.

Суд повернув документи назад до Апеляційного суду столиці. Тепер там прийматиметься рішення, який суд розглядатиме справу колишнього заступника начальника Головного слідчого управління ГПУ Володимира Шапакіна та екс-заступника прокурора Київської області Олександра Корнійця.

Як відомо, Шапакін і Корнієць були затримані за підозрою в отриманні хабаря в особливо великих розмірах на початку липня 2015 року. Під час обшуків у них були виявлені значні суми грошей, а також діаманти.

Раніше від розглядати цю справу також відмовився Печерський райсуд Києва, який передав її у Апеляційний суд столиці, який передав її у Вищий спецсуд.

Керівництво ГПУ, зокрема – генпрокурора Віктора Шокіна неодноразово звинувачували у спробах "замнути" цю справу і дати Шапакіну і Корнійцю можливість уникнути покарання.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування