Порошенко пообіцяв особисто домогтися від Ради "безвізових" законів

П'ятниця, 29 січня 2016, 14:48

Президент Петро Порошенко має намір брати участь у засіданнях Верховної Ради від 2 лютого для сприяння прийняттю законопроектів, які необхідні для безвізового режиму з ЄС.

Про це він сказав в ході відкриття лікувального корпусу Володимирецької центральної районної лікарні Рівненської області, повідомляють "Українські новини".

"(В ЄС нам) сказали, що якщо ви приймаєте ці закони, Єврокомісія приймає рішення про передачу пропозиції надання українцям безвізового режиму. І це рішення прийнято. З 2 лютого я йду в парламент для того, щоб ми завершили останні 5 законів", – сказав Порошенко.

За його словами, це дозволить громадянам України вже в 2016 році подорожувати в країни ЄС без віз.

Раніше стало відомо, що депутат від "Волі народу" Андрій Деркач та позафракційний Володимир Мисик нишком домоглися внесення до бюджету-2016 поправки, яка переносить впровадження електронного декларування майна чиновниками на 2017 рік всупереч вимогам ЄС. Це поставило скасування віз під загрозу.

Раніше в уряді та Раді вже запевнили, що доб'ються скасування цієї поправки, проте на цьому тижні депутати не змогли внести розгляд цього питання до порядку денного.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування