Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

74% французів не бачать президентом ні Олланда, ні Саркозі

Неділя, 3 січня 2016, 02:44

74% французів не бажають, щоб чинний президент-соціаліст Франсуа Олланд і колишній президент-консерватор Ніколя Саркозі виставили свої кандидатури на президентських виборах в 2017 році.

Про це свідчать результати опитування громадської думки організації Odoxa, які опублікувала газета Le Parisien, повідомляє RFI.

Результати опитування свідчать про недовіру французів до всіх нинішніх політичних лідерів, крім Алена Жюппе. 52% опитаних бажають, щоб він виставив свою кандидатуру на майбутніх президентських виборах. 42% проти цього.

Глава Odoxa Гаель Сліман, коментуючи дані опитування, відзначає, що колишнього прем'єр-міністра за часів Жака Ширака Алена Жюппе давно не було в уряді, "тому французи не вважають його відповідальним за негативні підсумки правління останніх президентів (Франсуа Олланда і Ніколя Саркозі)".

88% опитаних вважають, що політичний клас у Франції не достатньо оновлюється.

86% виступають проти поєднання кількох відповідальних посад однією і тою самою людиною. 81% вважають, що необхідно заборонити займати одну і ту ж виборну посаду більше 10-15 років. 73% опитаних вважають, що потрібно зобов'язати партії включати до їх списків якесь мінімальне число представників приватного сектора. 70% - за віковий ліміт для участі виборах.

В опитуванні взяли участь 1 042 людини. Воно проводилося через інтернет 23 і 24 грудня.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...