Полторак про скасування призову: Контрактна армія війну не виграє

Неділя, 3 січня 2016, 14:19

Міністр оборони України Степан Полторак назвав популістськими заклики скасувати призов на строкову службу і перейти на контрактну армію.

Про це він сказав в інтерв'ю "Українським новинам".

"Такі експерименти ми вже проводили, коли скасовували призов на строкову службу, але це призвело до того, що у нас практично ціле покоління чоловіків виявилося не готовим до захисту своєї країни", - заявив Полторак.

За його словами, строкова служба дозволяє готувати мобілізаційний ресурс. Він вважає, що не багато країн можуть дозволити собі повністю відмовитися від призову.

"Готувати молодих чоловіків для захисту своєї стани необхідно, тому моє глибоке переконання, що призов скасовувати не потрібно. Але ми правильно вчинили, коли збільшили вік призову: не з 18, а з 20 років. Це вже не школяр, а сформована особистість", - зазначив Полторак.

"Звучать різні популістські заяви із закликами скасувати призов і перейти на контрактну армію. По-перше, контрактна армія ніколи не виграє війну. У будь-якому разі, під час активної фази ведення бойових дій ми будемо змушені вдатися до призову, мобілізації. Контрактна армія є основою для великої армії у випадку війни, але робити заяви, що завтра необхідно всіх перевести на контракт, - це безвідповідально. Це зробити дуже складно", - додав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News