Кабмін заборонив прокат фільмів з акторами, що загрожують нацбезпеці

Понеділок, 4 січня 2016, 12:26

Кабмін заборонив Державному агентству з питань кіно реєструвати та видавати прокатне посвідчення на фільми, учасники яких включено до переліку осіб, що загрожують нацбезпеці.

Таке рішення закріплено постановою уряду №1143 від 2 грудня 2015 року, текст якого оприлюднений на веб-порталі відомства в понеділок, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Згідно з постановою, Держкіно також заборонено проводити державну реєстрацію та видавати прокатне посвідчення на фільми, сюжет яких містить популяризацію органів держави-агресора або радянських органів державної безпеки.

Крім того, вказаною постановою уряд збільшив розмір оплати за видачу Держагентством з питань кінопрокатних посвідчень на всі види фільмів в залежності від прав поширення з 30-170 грн до 150-850 грн.

Постановою також передбачається введення оплати за отримання прокатного посвідчення на фільми національного виробництва, заборонені до перегляду особам молодше 18 років, тоді як раніше прокатні посвідчення для таких фільмів видаються на платній основі тільки у разі вікового обмеження в 21 рік.

У грудні стало відомо, що Міністерство культури доповнило перелік осіб, які створюють загрозу національній безпеці України. Тепер там 83 людини, в тому числі – багато діячів мистецтв Росії.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування