Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Стали відомі імена депутатів, які внесли скандальну поправку до бюджету

Вівторок, 5 січня 2016, 13:04
Стали відомі імена депутатів, які внесли скандальну поправку до бюджету
city.kharkov.ua

Авторами поправки до бюджету про відтермінування запровадження електронних декларацій до 2017 року був депутат від "Волі народу" Андрій Деркач і позафракційний Володимир Мисик.

Про причетність Деркача на своїй сторінці на Facebook написав депутат від БПП і член комітету з питань запобігання корупції Віктор Чумак.

"Автором поправки в бюджет, про яку я писав вчора за інформацією багатьох джерел є Андрій Деркач", – написав він.

Чумак додав, що комітет голосував за цю поправку.

Автором поправки в бюджет, про яку я писав вчора за інформацією багатьох джерел є Андрій Деркач. Ті ж джерела стверджують, що голосування в комітеті відбулося. І все таки в мене залишається питання: навіщо?

Posted by Віктор Чумак on Tuesday, January 5, 2016
 
Андрій Деркач

Депутат від БПП Мустафа Найєм додав на своїй сторінці в Facebook, що ініціативу Деркача, за непідтвердженими даними, підтримали депутат від "Опозиційного блоку" Нестор Шуфрич і позафракційний Володимир Мисик (останній, згідно з даними сайту верховної Ради, не є членом бюджетного комітету).

Найєм також звернув увагу на те, що цю поправку не замітив не лише парламент, який за неї голосував, а й уряд, який рекомендував президенту підписати бюджет без змін, і сам Порошенко, який його підписав.

У свою чергу журналіст Ольга Василевська виклала на своїй сторінці листування з Деркачем, в якій той заявив, що вніс поправку не він, а саме Мисик. У той же час Деркач додав, що підтримав її, оскільки "нєфіг будувати поліцейську державу".

Пізніше сайт ТСН опублікував сам документ, яким Мисик просив внести цю поправку.

 
ТСН.ua

Як відомо, запровадження електронного декларування чиновниками є однією з умов, яку Україна взяла на себе для запровадження безвізового режиму.

Про появу цієї поправки стало відомо у понеділок, про неї також повідомив Чумак. У свою чергу в уряді заявили, що не подавали документ з цим пунктом і не знають, хто його туди вніс. Там також запевнили, що внесуть у Раду законопроект про видалення цієї поправки.

Українська  правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування