Мер Генічеська каже, що просив допомогти газом не Путіна, а Кабмін

Вівторок, 5 січня 2016, 18:51
Мер Генічеська каже, що просив допомогти газом не Путіна, а Кабмін
khersonline.net

Мер Генічеська Олександр Тулупов, обраний від "Опозиційного блоку", наполягає, що не просив президента Росії допомогти забезпечити його місто газом.

У коментарі "Громадському радіо" він сказав, що звертався лише до українського уряду з цією проблемою.

"Ні, я до (Володимира) Путіна не звертався. Я звертався до віце-прем'єр-міністра України, Геннадія Зубка й підтримував зв'язок лише з ним із приводу подачі нашого газу з території Криму", - заявив Тулупов.

Він не знає, чому російські ЗМІ стверджували, що він просив Путіна про допомогу.

"У зв'язку з тим, що юридично дуже складно оформити подачу газу в один чи інший бік, тому, можливо, наше керівництво звернулося на якомусь рівні й для вирішення питання потрібна була така інформація, що саме мер Генічеська звернувся до РФ", - припустив Тулупов і додав, що "про це можна лише здогадуватися".

"Розмови й переговори ми вели лише на високому рівні з нашим керівництвом. Мені дуже складно говорити, бо за добу, певно, лише годину поспав, а до цього ми 2 доби займалися подачею сяк-так тепла в будинки", - сказав мер Генічеська. 

На запитання, чи були такі проблеми й спроби їх вирішити раніше, він відповів:

"Скільки існує наше родовища, скільки добувається газ – надлишки завжди постачалися саме на територію Криму, де є сховище. На сьогодні нашого газу на території Криму 18 млн кубів, за які нам не треба платити гроші. Просто це наш український газ".

"На добу на наших родовищах добувається 65 тис кубів газу, а нам на сьогодні треба 90. Тому нам не вистачає 20-30 тис кубів на добу. Тому нам сьогодні з території Криму постачають 20 тис кубів на добу – і нам цього вистачає для того, щоб зігрітися в домівках, опалювати школи, садки й лікарні", - заявив Тулупов.

2 січня в Генічеську Херсонської області через різке зниження температури відбулося зниження тиску на комунальному газопроводі. У результаті цього були відключено 1800 абонентів багатоповерхових будинків і 400 абонентів приватного сектору. 

Як пояснюється, у Криму зберігається український газ, але він кілька днів не постачався в реверсному напрямку, через що в Генічеську почалися проблеми.

Газопостачання в Генічеську вже повністю поновлено.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...