Радбез ООН засудив ядерні випробування КНДР, США обіцяють вжити заходів

Середа, 6 січня 2016, 19:32

Рада Безпеки ООН "рішуче засуджує" ядерні випробування КНДР та обіцяє "заходи у відповідь".

Про це йшлося у ході термінового закритого засідання Радбезу ООН, що відбулося 6 січня у відповідь на заяви Північної Кореї про випробування водневої бомби, повідомляє АР.

Як згодом у Твіттері повідомив держсекретар США Джон Керрі,  Сполучені Штати і країни світу "беззастережно засудити останні ядерні випробування Північної Кореї".

"Надто провокаційний акт КНДР є кричущим порушенням кількох резолюцій РБ ООН і серйозною загрозою для миру і міжнародної безпеки", - зазначив Керрі. 

За його словами, США, працюючи у тісному співробітництві з партнерами у Радбезі ООН, проведуть шестисторонні переговори, "щоб вжити відповідних заходів" (на дії КНДР).

 

Як заявив міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмайєр під час виступу на засіданні РБ ООН, заяви КНДР про випробування водневої бомби ставлять під сумнів питання безпеки у регіоні та світі.

"Знову порушивши резолюцію Ради Безпеки ООН, Північна Корея протиставляє себе принципам міжнародного співтовариства і ставить під загрозу регіональну і міжнародну безпеку", - заявив Штайнмайєр, повідомляє Укрінформ.

"Ми звертаємося до КНДР з настійним закликом діяти згідно з резолюцією Ради Безпеки ООН і повернутися за стіл переговорів", - закликав глава МЗС ФРН.

При цьому він закликав міжнародну спільноту "реагувати рішуче і чітко на поведінку Північної Кореї".

Раніше генсек ООН Пан Ґі Мун висловив глибоке занепокоєння через заяви Пхеньяна про випробування ядерної зброї, пише Радио Свобода.

"Це випробування є ще одним порушенням численних резолюцій Ради безпеки ООН і суперечить закликові міжнародної спільноти зупинити таку діяльність. Це є також грубим порушенням міжнародної норми про заборону ядерних випробувань. Це глибоко дестабілізує регіональну безпеку і серйозно підриває міжнародні зусилля щодо непоширення ядерної зброї. Я рішуче засуджую це і вимагаю, щоб Північна Корея надалі зупинила будь-яку ядерну діяльність і виконала свої зобов’язання щодо підконтрольної відмови від ядерної зброї", – заявив Пан Гі Мун.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування