Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

РФ звинувачує у катастрофі А321 турецьких бойовиків

Понеділок, 1 лютого 2016, 02:38
РФ звинувачує у катастрофі А321 турецьких бойовиків

Спецслужби Росії вважають, що до організації теракта на борту літака А321, жертвами якого стали 224 людини, може бути причетна турецька радикальна націоналістична організація "Сірі вовки", пов'язана з "Ісламськлю державою".

Про це повідомляє "Комерсант" з посиланням на джерела.

У Туреччині "вовки", які діють у багатьох арабських країнах, у тому числі і Єгипті, з'явилися ще наприкінці 60-х років минулого століття. Творцем організації вважається глава ультраправої Республіканської селянської національної партії, перетвореної в 1969 році в Партію націоналістичного руху, - Алпарслан Тюркеш.

За даними російських спецслужб, "вовки" брали участь у бойових діях у Чечні, організувавши туди перекидання зброї. А один з лідерів "Сірих вовків", 32-річний Алпарслан Челік, взяв на себе відповідальність за розстріл на території Сирії 24 листопада минулого року одного з російських пілотів, який катапультувався, збитого турецьким літаком.

Як відомо, лайнер А321 авіакомпанії "Когалимавіа", що летів із єгипетського Шарм-ель-Шейха до Санкт-Петербурга, розбився вранці 31 жовтня.

На борту перебували 224 людини: 217 пасажирів (з них 24 - діти) і 7 членів екіпажу, усі вони загинули.

Відповідальність за теракт взяло на себе "Ісламська держава", опублікувавши фото саморобної бомби.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування