Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Суд над Савченко відмовився викликати важливих свідків

Середа, 10 лютого 2016, 16:11

Суд у справі української льотчиці Надії Савченко відхилив клопотання захисту про виклик на допит українських військових, які брали участь в бою 17 червня 2014 року.

Про це в Twitter повідомив адвокат Савченко Ілля Новіков.

Адвокати просили суд викликати в суд військових української армії, які б розповіли, хто насправді керував обстрілом, в участі у якому звинувачують Савченко.

Новиков пояснив, що викликати українських військових в суд у Донецьк (Ростовська область РФ) неможливо, оскільки згідно з чинним українським законодавством, військові не можуть приїхати без виклику суду.

За словами Новікова, він - єдиний у судовій залі, хто знає, хто керував обстрілом, цього не знає ні Савченко, ні інші адвокати. Відомості про це існують тільки у матеріалах справи, які є в харківському СБУ.

"Ми хочемо почути свідків, які скажуть саме про це: хто керував обстрілом і віддавав накази", - заявив Новіков .

Адвокат підкреслив, що у слідства немає жодної людини, яка бачила Савченко на вишці, але захист пропонує викликати людей, які могли щось бачити.

Проте суд відмовив.

"Всі росіяни вже розуміють, що відбувається. Вам потрібна тільки один новинний рядок: ось засудили бандерівку, фашистку", - цитує Савченко "Медиазона".

Наступне засідання відбудеться 15 лютого.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування