Навальний подав до суду на Путіна

Четвер, 11 лютого 2016, 14:14

Російський опозиціонер Олексій Навальний заявив про те, що подав адміністративний позов до президента Росії Володимира Путіна.

Про це пише РБК.

Він стверджує, що глава держави порушив закон "Про протидію корупції".

Конфлікт інтересів Навальний угледів в тому, що президент підписав постанову про виділення коштів з Фонду національного добробуту компанії "Сибур", серед акціонерів якої є Кирило Шамалов.

За даними агентства Reuters, в лютому 2013 року бізнесмен Кирило Шамалов і Катерина Тихонова, яку агентство називало дочкою Володимира Путіна, зіграли весілля.

Як повідомлялося, зять Путіна Шамалов отримав з державного російського Фонду національного добробуту $ 1,75 млрд позики для будівництва нафтохімічного комбінату.

Як пише Навальний, Шамалову належить через ТОВ "Яуза 12" великий пакет "найбільшого нафтохімічного підприємства Росії" - компанії "Сибур".

Після того, як Шамалов став акціонером "Сибура", президент "особисто випустив розпорядження про те, щоб видати компанії $ 1,75 млрд доларів з Фонду національного добробуту", - пише Навальний.

Опозиціонер визнає, що в підписанні розпорядження не було юридичних порушень. "Мав він таке право, тільки повинен був заявити про конфлікт інтересів", - заявив Навальний.

Одночасно з подачею позову до Тверського суду Москви Навальний, як він сам пише в своєму блозі, направив скаргу в прокуратуру і адміністрацію президента РФ.

У Кремлі заявили, що Путін не в курсі подачі позову Навального до нього, повідомляє ТАСС.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...