Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кличко найняв другого поспіль фігуранта корупційних скандалів

Вівторок, 2 лютого 2016, 12:24

Мер Києва Віталій Кличко призначив своїм радником колишнього главу "Південно-Західної залізниці" Олексія Кривопишина, звільненого зі скандалом минулого березня.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав журналіст Денис Бігус, опублікувавши відповідний документ.

"За час директорства Кривопишина на "Південно-Західній залізниці" його і його родичів компанії розтендерили 800 мільйонів гривень. На відібраній у залізниці землі з будматеріалів залізниці руками робітників залізниці він будує пафосний розважальний комплекс для дочки. Санаторій залізничників в Пущі-Водиці перетворений в руїни, а потім перебудований в офіс для зятя Кривопишина", – написав він.

Бігус додав, що справи проти Кривопишина постійно відкриваються і закриваються. Також він нагадав, що робив три розслідування щодо дій цього чиновника.

Крім того, за даними журналіста, саме крани "Південно-Західної залізниці" за розпорядженням керівництва встановлювали бетонні барикади для бійців "Беркута" під час подій на Майдані.

Фото: Денис Бігус
Фото: Денис Бігус

Як відомо, минулого березня Кривопишин та інші керівники ПЗЗ відмовлялися виконувати наказ в. о. голови "Укрзалізниці" Максима Бланка про своє звільнення з посад. У справу довелося втрутитися Кабміну.

Раніше Кличко призначив своїм першим заступником екс-чиновника скандальної "Державної продовольчо-зернової компанії України" Геннадія Пліса, також неодноразово обвинуваченого в корупції.

Після цього Кабмін відправив Кличкові лист з вимогою скасувати це призначення, вказавши можливу причетність Пліса до корупції. Кличко цей лист проігнорував.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування