Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У 2015 році на оборону витратили майже 96 млрд гривень

Вівторок, 2 лютого 2016, 15:04

У 2015 році видатки на оборону і безпеку порівняно з 2014 роком виросли у 1,5 рази – до 95,8 млрд гривень.

Про це йдеться у звіті уряду про виконання своєї програми дій, опублікованому на сайті Кабміну.

Згідно зі звітом, у 2015 році було закуплено та поставлено для армії 4714 одиниць нових і модернізованих зразків озброєння та військової техніки та 401 500 одиниць боєприпасів різного калібру, 14 982 комплекти ключів до засобів криптографічного захисту інформації.

Зокрема, мова йде про модернізовані літаки та вертольоти, обладнання для них, безпілотні авіаційні комплекси, танки, бойові машини піхоти, бронетранспортери, спеціалізовані броньовані та вантажні автомобілі, броньовані артилерійські катери, артилерійські гармати, переносні протитанкові ракетні комплекси та керовані ракети до них та інше.

"За результатами проведених державних випробувань (дослідної експлуатації) протягом 2015 року було прийнято на озброєння (постачання) Збройних Сил 18 нових зразків озброєння та військової техніки", – додали в Кабміні.

Ще понад 34 тисячі одиниць озброєння та військової техніки було відремонтовано.

Також в уряді заявили, що запроваджена система електронних закупівель дала змогу прискорити процедури торгів та заощадити значні державні кошти.

В Кабміні розповіли, що норми харчування військовослужбовців доведено до загальноєвропейських вимірів, а систему речового забезпечення наближено до стандартів країн-членів НАТО.

Як відомо, у 2016 році в бюджет закладено більше 113 млрд гривень витрат на оборону.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування