Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Кабмін полегшив повернення заблокованих Росією вантажів

Понеділок, 22 лютого 2016, 19:36
Кабмін полегшив повернення заблокованих Росією вантажів

Кабінет міністрів доручив проводити процедури розмитнення українських вантажів, які вимушено повертаються в Україну із Росії, за прискореною процедурою і з швидким відшкодування податку на додану вартість.

Про це на своїй Facebook-сторінці написав президент асоціації "Укркондпром" Олександр Балдинюк.

Він повідомив, що в понеділок торговий представник Наталія Микольська добилася окремого урядового протокольного доручення щодо розмитнення кожного українського вантажу, який вимушено повертається в Україну із Росії, за прискореною процедурою і з швидким відшкодування ПДВ.

"В нинішніх важких фінансових умовах, коли обігових коштів не вистачає, це рішення - важливе для кожного підприємства, вантажі якого були заблоковані Росією", - підсумував він.

Нагадаємо, 16 лютого Росія повністю припинила транзит по своїй території вантажних транспортних засобів, зареєстрованих в Україні.

Як повідомлялося, міністерство інфраструктури домовилось про безперешкодне повернення в Україну тих українських вантажівок, які в результаті призупинення транзиту залишились на території Росії або в країнах Азії на кордоні з РФ.

Натомість Україна дозволила проїзд по своїй території російським вантажним автомобілям, які чекають на повернення додому з країн ЄС.

Економічна правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування