Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Могильов про захоплення Криму: діяв за статутом, інструкцій не надійшло

Вівторок, 23 лютого 2016, 09:41
Могильов про захоплення Криму: діяв за статутом, інструкцій не надійшло
president.gov.ua

Колишній голова Ради міністрів Криму Анатолій Могильов вважає, що в період анексії півострова Росією в 2014 році він "діяв за статутом, не зраджуючи присязі".

Про це він сказав "Крим.Реалії", коментуючи свої дії в період захоплення адмінбудівель у Криму в лютому 2014 року.

"Хочу однозначно заявити, що в тій ситуації як людина, яка все життя проносила погони, діяв за статутом із чітким дотриманням законів, не зраджуючи прийнятій присязі, в тому числі державного службовця України", - сказав Могильов.

За його словами, після захоплення будівлі Радміну Криму він доповів про обстановку в Київ.

"Щойно будівлю Радміну захопили, вступив у переговори з загарбниками, оцінив обстановку, доповів до Києва, повідомивши, що діє високопрофесійний військовий спецназ, – це мені стало зрозуміло з екіпіровки і тактики дій", - розповів Могильов.

"Після переговорів у главку МВС зібрав оперативний штаб з числа силовиків, заслухав доповіді і доручив кожному з них у терміновому порядку поінформувати своє керівництво для отримання подальших інструкцій, яких так і не надійшло", - додав він.

"Більше того наступного дня було знято начальника кримської міліції Валерія Радченка, призначено нового керівника – і ці несвоєчасні кадрові ігрища були точно не на користь України", - заявив політик.

Анатолія Могильова, який обіймав посаду прем'єр-міністра Криму з листопада 2011 року, кримський парламент відправив у відставку 27 лютого 2014 року. Тоді ж кримські депутати ухвалили рішення щодо проведення псевдореферендуму.

Як відомо, Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією. 7 жовтня 2015 року президент Петро Порошенко підписав відповідний закон.

Міжнародні організації визнали окупацію і анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу запровадили низку економічних санкцій. Росія ж вважає окупацію АРК "поновленням історичної справедливості".

22 лютого 2016 року у Верховній Раді оприлюднили стенограму засідання Ради національної безпеки України від 28 лютого 2014 року, на якому обговорювали проблему Криму й здатність України відбити агресію Російської Федерації – і не наважилися вводити воєнний стан.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування