Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Садовий про Конституцію: Шантажем і підкупом можна багато що зробити

Середа, 24 лютого 2016, 10:28

Лідер партії "Самопоміч", мер Львова Андрій Садовий вважає неправильним змінювати Конституцію в немирний час, але допускає, що шляхом тиску це можуть зробити.

Про це він заявив в інтерв'ю "Сегодня.ua", коментуючи можливість проштовхування змін до Конституції в частині децентралізації й статусу Донбасу.

"Методом шантажу, підкупу й тиску можна багато що зробити в Україні. Але це не буде корисним для України", - сказав він.

Садовий припускає, що шантаж і підкуп можливі "з боку тих, хто хоче узурпувати владу".

"Я це називаю "Печерсько-Бермудським трикутником". Це Адміністрація президента, Верховна Рада й Кабінет міністрів, куди стікаються всі капітали нашої держави й там зникають. І вся олігархія бореться, хто буде там домінантою", - додав лідер "Самопомочі".

За його словами, якщо порівняти нинішнє законодавство щодо місцевого самоврядування з пропонованим варіантом – "жодних змін взагалі" немає: "Є ті ж повноваження – вони просто по-іншому переписані".

"Але є одна біда: це право керівника країни, маючи за новою Конституцією префектів, приймати рішення одноосібно щодо відсторонення керівників міст чи розпуску органів місцевого самоврядування на невизначений термін", - заявив Садовий.

"Враховуючи радянську ментальність, як це може виглядати? Наприклад, голова обласної адміністрації, або в майбутньому префект, якому хочуть передати сьогоднішні повноваження фактично прокуратури, викликає будь-якого мера чи сільського голову й каже: "Слухай, тут потрібно щось вирішити". Той каже: "Слухай, я не можу, це ж протизаконно" – "Але ти ж розумієш, що я тебе зніму?", - пофантазував він.

"Той, хто буде опиратися, іменем революції, іменем ще чогось, кажуть: "Він зрадник!" – і відсторонюють від роботи на невизначений строк, поки десь там Конституційний Суд буде приймати якесь рішення. Це може бути рік, може бути два", - додав Садовий.

"У чому тут децентралізація? Це узурпація влади. Власне, ми проти цього чітко заявили свою позицію. І місцеве самоврядування, і партія "Самопоміч", і я особисто як міський голова міста Львова. Тому що потрібно говорити людям правду", - заявив він.

Садовий наголосив, що до змін до Конституції, які стосуються окупованих зараз територій, "також є дуже багато питань".

"Тому давайте будемо законослухняними. У часи війни й смути ніхто Конституцію не змінює", - заявив він.

На думку Садового, чинна Конституція "дає можливість нормально працювати", – і "потрібно на роботу брати адекватних чесних людей і показувати результат".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: