Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Путін їде до Лукашенка. Щоб "ігри з Європою" не зайшли далеко?

Четвер, 25 лютого 2016, 07:56

Російський президент Володимир Путін 25 лютого відвідає з візитом Мінськ, де візьме участь у засіданні Вищої державної ради "союзної держави" Білорусі й Росії.

У Білорусь також має приїхати прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв, повідомляє "Білоруський партизан".

Порядком денним передбачено прийняття бюджету СД, затвердження програми узгоджених дій у сфері зовнішньої політики й обговорення підсумків торгово-економічної співпраці.

Також будуть розглядати й інші питання. Лукашенко раніше заявив про те, що обговорив із президентом Росії питання безпеки двох країн.

Аналітик литовського Центру східноєвропейських досліджень Лаурінас Кащюнас в інтерв'ю Delfi припустив, що Путін приїжджає в Мінськ, щоб не упустити контроль ситуації.

"Скасування санкцій, насправді, зміцнило позиції Лукашенка у відношенні Путіна… Путіна, можливо, і змусило приїхати бажання не упустити ініціативи, щоб гра Лукашенка з Європою не зайшла надто далеко", - вважає він.

"Треба мати на увазі, що всі ці їхні зустрічі з приводу інтеграційних проектів – це "купи-продай". Лукашенко продає суверенітет, але продає потроху, щоб йому його залишилося й він довше жив. Звісно, все зведеться до того, що Білорусі потрібні кредити, стабільні поставки енергії, ринок для білоруської продукції тощо", - заявив Кащюнас.

Політолог вважає, що структурно "Лукашенко повністю залежить від Путіна", і, попри свої проблеми, Росія продовжить субсидіювати Білорусь. "Бувало й так, що в Росії було дуже погано, але вона все одно дотувала Білорусь. Це логіка імперської держави", - сказав Кащюнас.

Питання російської бази в Білорусі він також відносить до "купи-продай": "Якщо пропозиція буде хорошою, Лукашенко погодиться й буде ця база в Білорусі".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: