На місці скверу Небесної сотні ніколи не буде забудов - Кличко

П'ятниця, 26 лютого 2016, 12:50

Сквер Небесної сотні у Києві залишиться сквером, там не буде жодних забудов.

Про це мер Києва Віталій Кличко заявив журналістам, інформує прес-служба Київської міської держадміністрації.

"Сквер Небесної сотні розташований на двох земельних ділянках. Ми повернули до комунальної власності одну ділянку – ту, яку перебувала в оренді. Друга ділянка – у приватній власності", - зазначив столичний мер.

"Сьогодні ми ведемо переговори з власником, щоб знайти компроміс і повернути її місту", - поінформував він.

"Але я чітко сказав: на цьому місці ніколи не буде жодних забудов, ніяких будівель, там буде сквер", - заявив Кличко. 

Сквер Небесної сотні
Сквер Небесної сотні

Якщо власник все одно захоче здійснювати будівництво на приватній ділянці, то міська влада не надасть на будівництво необхідних погоджень і дозволів, пообіцяв він.

"Ділянка може перебувати у приватній власності, але щоб на ній щось побудувати, необхідно пройти певні процедури і погодження з міською владою. Жодних погоджень по цій ділянці від столичної влади не буде. Там буде сквер!", - наголосив мер Києва.

Сквер Небесної сотні на Михайлівській, 24-26 облаштували місцеві активісти на місці багаторічного звалища. Там створюють Місто-сад.

ЗМІ писали, що його можуть забудувати за рішенням суду. Навколо ділянки у дворах на вулиці Михайлівській кілька років точиться суперечка: там хотіли побудувати готель.

У нас "чудова" річниця загибелі Небесної сотні. Бачите перше фото? Його зробила моя дружина на День Незалежності в прекр...

Posted by Dmytro Gnap on Saturday, February 20, 2016

Як писав нещодавно журналіст-розслідувач Дмитро Гнап, спірна земельна ділянка належить ТОВ "Грін Плаза". Його засновник – Андрій Гнатюк, який є довіреною особою зятя екс-мера Леоніда Черновецього – В'ячеслава Супруненка.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування