Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В СЦКК підрахували обстріли бойовиків із забороненої зброї

Субота, 27 лютого 2016, 18:58
В СЦКК підрахували обстріли бойовиків із забороненої зброї

За період з 20 до 27 лютого по позиціях сил АТО бойовики на території тимчасово окупованого Донбасу випустили понад 600 мін, здійснили 415 обстрілів, у т.ч. 85 - із зброї, забороненої мінськими угодами. 

Про це 27 лютого повідомив  керівник української сторони Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін  Андрій Таран.

За його словами, переважно осередками, звідки найчастіше порушувався режим припинення вогню, ставали окуповані бойовиками НЗФ Донецьк і Горлівка та їх околиці.

Найінтенсивніше бойовики НЗФ обстрілювали позиції сил АТО поблизу населених пунктів Мар’їнка (88), Опитне (59), Авдіївка (52) та Піски – 50.

"Не менш складна ситуація у районі Красногорівки – 45 обстрілів, Зайцеве – 45 й Новгородського – 36 порушень режиму припинення вогню. Тут окрім стрілецької зброї, бойовики НЗФ також застосовували заборонені Мінськими домовленостями міномети калібру 120мм і 82-мм", - зазначив Таран.

За тиждень по позиціях ЗСУ зафіксовано застосування щонайменше 164 міни калібру 120-мм та 449 мін калібру 82-мм.

Також відмічається збільшення кількості обстрілів снайперами бойовиків по силах АТО – 42 випадки. 

Українська сторона СЦКК: За минулий тиждень по позиціях сил АТО бойовиками НЗФ випущено більше 600 мінНа минулому тижн...

Опубликовано Прес-центр штабу АТО 27 февраля 2016 г.

При цьому керівник української сторони СЦКК підкреслив, що зросла кількість збройних провокацій з боку бойовиків НЗФ по захоплених ними ж населених пунктах, щоб звинуватити у цьому ЗС України.

Задля не допущення ескалації ситуації режим "Тиші" з ініціативи української сторони вводився 121 раз, з яких 85 досягли мети, повідомив Таран.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування