Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

ОБСЄ підтвердила обстріл Зайцевого з забороненої зброї

Середа, 3 лютого 2016, 01:41
ОБСЄ підтвердила обстріл Зайцевого з забороненої зброї

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ щодня спостерігає за ситуацією поблизу населеного пункту Зайцеве в Донецькій області і доповідає у своїх звітах про зафіксовані обстріли, в тому числі і з важкого озброєння.

Про це ввечері 2 лютого заявив перший заступник глави СММ ОБСЄ Олександр Хуг в ефірі телеканалу "112".

"Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ стурбована розвитком подій в Зайцевому. Ми знаходимося в Зайцевому як на територіях, які підконтрольні уряду, так і на непідконтрольних територіях майже щодня. У минулу суботу, коли наш патруль перебував у Горлівці, чув близько 46 вибухів в проміжку 30 хвилин, а також 160 черг з великокаліберного кулемета, які виходили з напрямку Зайцевого", - повідомив він.

За його словами, патруль ОБСЄ зафіксував у Зайцевому воронки від снарядів діаметром 120 мм, що свідчить про використання забороненої мінськими домовленостями зброї.

"Вчора наш патруль був у Зайцевому на території, контрольованій урядом. Наш патруль перевірив і зробив оцінку 3-х свіжих воронок. За оцінками спостерігачів місії, воронки були викликані 120-мм мінометним вогнем, який виходив з південного напрямку. І ця інформація буде частиною сьогоднішнього звіту. Місія відправляє 75 патрулів кожен день", - зазначив Хуг.

Як відомо, на лінії розмежування закрили пункт в’їзду-виїзду "Зайцеве", який бойовики останнім часом обстрілюють з усіх видів зброї.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...