Суд заочно арештував лідера "Оплоту" Жиліна

Середа, 3 лютого 2016, 09:21

Печерський районний суд Києва заочно заарештував лідера терористичної організації "Оплот" Євгена Жиліна.

Про це сказано в ухвалі суду від 28 січня, копію якої мають "Українські новини".

Досудовим розслідуванням установлено, що в грудні 2013 року в засновника й керівника громадської організації "Оплот", а також однойменного спортивного бійцівського клубу, виник намір, спрямований на насильницьку протидію масовим акціям активістів Євромайдану.

Жилін у період грудня 2013 - лютого 2014 рік залучав до злочинів жителів Харкова, бійців "Оплоту", іноземних студентів з держав Закавказзя, які вчилися у вищих навчальних закладах Харкова й інших громадян, періодично організувати виїзди таких осіб у Київ.

20 січня 2014 року Жилін організував поїздку з Харкова в Київ групи осіб чисельністю до 100 людей.

Безпосередньо перед виїздом автобусів він провів з людьми інструктаж, під час якого повідомив про можливість застосування щодо активістів Євромайдану фізичної сили.

Виконуючи злочинні вказівки, бійці "Оплоту" у Києві біля станції метро "Петрівка" затримали двох громадян, вважаючи, що вони євромайданівці.

Затриманих привезли в наметове містечко "Оплоту" біля станції метро "Бориспільська", де з ними спілкувався безпосередньо Жилін.

Таким чином, лідер "Оплоту" підозрюється в незаконному викраденні людини, за попередньою змовою групою осіб, що супроводжувалося заподіянням потерпілому фізичних страждань.

6 липня 2015 року Жилін оголошений у розшук.

27 листопада 2015 року Краматорський міськрайонний суд Донецької області дозволив проведення прокуратурою заочного розслідування проти Жиліна.

Департамент кримінального розшуку Національної поліції повідомляє, що 27 січня 2016 року підозрюваного оголосили в міжнародний розшук.

Суд задовольнив клопотання Генпрокуратури про обрання запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою підозрюваному.

Суд установив, що не пізніше 48 годин після затримки Жиліна його необхідно буде доставити до слідчого судді для розгляду питання про застосування обраного запобіжного заходу у вигляді арешту.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News