Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кононенко не відреагував на суть звинувачень Абромавичуса - лише емоції

Середа, 3 лютого 2016, 10:17

Перший заступник БПП Ігор Кононенко назвав емоційною заяву Міністра економрозвитку і торгівлі Айвараса Абромавичуса і вважає його спробою перекласти відповідальність за невдачі в роботі МЕРТ.

Так він прокоментував заяву Абромавичуса про те, що той іде у відставку, в тому числі, через тиск з боку Кононенко, передає Інтерфакс-Україна.

"... (Розцінюю - ред) як бажання перекинути з хворої голови на здорову і ті питання, які не зробили за рік, відповідальність за них намагаються перекласти на депутатів нашої фракції", - заявив він.

На питання, чи буде він звертатися до суду через заяви міністра, Кононенко відповів: "Я не думаю, що буду звертатися до суду".

"Я вважаю, що це емоційна заява пана Абромавичуса. Є й позитив у його роботі на посаді міністра, але є й негатив. Я думаю, що це пов'язано з моїм коментарем - при чому це не мій виступ був, а депутатів нашої фракції, - з висловлюванням незадоволення його роботою на останньому засіданні фракції, яке я прокоментував після засідання. Це така емоційна реакція", - висловив думку парламентарій.

"Я думаю, що міністри повинні відповідати за те, що вони зробили, або не зробили, а не перекладати це на парламент", - резюмував Кононенко.

Як повідомлялося, раніше в середу на брифінгу в Києві Абромавичус заявив про рішення подати у відставку через відсутність підтримки та активної протидії проведеним його командою реформам.

Він звинуватив Кононенка у блокуванні роботи міністерства.

За словами Абромавичуса, Кононенко протягом року лобіював своїх людей на посаду гендиректора компанії "Укрхімтрансаміак", в якій мав свої інтереси.

Крім того, за словами міністра, підконтрольний Кононенку депутат від БПП лобіював своїх людей в "Укрзовнішінформ", підприємство порошкової металургії, Агентство акредитації України і кілька інших підприємств.

"Кульмінацією цього кадрового свавілля і бажання повного підпорядкування потоків стало бажання мати свого зама в Міністерстві економіки, що відповідає за "Нафтогаз" та інші державні підприємства", - додав він.

Як відомо, з недавніх пір НАК Нафтогаз переданий у відання Мінекономіки.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: