Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Єврооптимісти" домоглися переголосування порядку денного через кнопкодавство

Середа, 3 лютого 2016, 11:41

Депутати міжфракційного об’єднання "Єврооптимісти" вимагають переголосувати питання щодо порядку денного 4 сесії.

Як заявляють депутати, під час голосування були помічені факти кнопкодавства.

"При голосуванні за включення законопроектів до порядку денного (в тому числі проекту №3700) було кнопкодавство - в секторі партії УДАР було проголосовано карткою позафракційного депутата Ірини Суслової. В момент кнопкодавства біля слоту стояли депутати БПП Ткачук та Лівік", - написав народний депутат Сергій Лещенко на своїй сторінці в Facebook.

Під час брифінгу у стінах парламенту народний депутат Мустафа Найєм зазначив, що випадків кнопкодавства в Раді дуже багато, однак спікер парламенту "робить вигляд, що нічого не відбувається".

"Це вже 23-е голосування за цей законопроект (3700 – УП). Ми звертаємося до Президента, до спікера та лідерів фракції, що якщо це дійсно було чесно, якщо два роки тому ви кричали, що покійний Чечетов порушував регламент, не робіть того ж самого", - заявив Найєм.

Він наголосив, що Гройсман може зараз особисто втрутитися у ситуацію. "Ми написали заяву згідно зі ст. 47 регламенту, за якою він має право уже зараз поставити на переголосування порядок денний на цю сесію", - заявив Гройсман. 

Після перерви в Раді спікер Гройсман під час засідання парламенту доручив регламентному комітету розібратися із ситуацією. Він також заявив, що у четвер депутати повернуться до голосування за порядок денний.

"Завтра з 10 до 11 години ми це питання знову проголосуємо", - сказав Гройсман.

Cама ж Суслова написала на Facebook, що у середу вона цілий день перебуває на форумі і "мала змогу лише один раз вийти звідти".

"Я дійсно голосувала за порядок денний, але про те, що голосувань було декілька, мені стало відомо лише по тому, як стався скандал", - написала вона. Депутатка заявляє, що не знає, яке саме голосування вона була, а яке пропустила.

"Аби уникнути подальшого збурення, я відкликаю свій голос при голосуванні N9 за порядок денний", - написала Суслова.

Через галас, що зчинився навколо мого голосування за порядок денний, повідомляю наступне:1. Сьогодні зранку я знаходжус...

Posted by Ірина Суслова on Wednesday, February 3, 2016

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування