Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

В Антикорупційну прокуратуру обрали 12 прокурорів

П'ятниця, 5 лютого 2016, 21:37

Конкурсна комісія з обрання процесуальних керівників до спеціалізованої антикорупційної прокуратури рекомендуватиме Назару Холодницькому призначити 12 прокурорів.

Про це за результатами конкурсу повідомила член конкурсної комісії Дарина Каленюк.

"Отже, перший конкурс на рядових антикорупційних прокурорів завершено. Заповнено 12 з 30 вакансій. Прізвища переможців: Гаврилюк, Гайданка, Гречишкін, Жовницька, Касьян, Кравець, Олефір, Перов, Посвистак, Скибенко, Шкрум, Щербай" - написала на Facebook Каленюк.

Як відомо, конкурс розпочався 15 грудня, всього в антикорупційній прокуратурі мають працювати 30 процесуальних керівників, які здійснюватимуть нагляд за розслідуванням детективів Національного антикорупційного бюро України.

За словами Каленюк, всього на конкурс подалося 318 кандидатів.

За результатами тестування на знання законодавства та загальних здібностей до співбесід було допущено 66 кандидатів, з яких комісія обрала 12 переможців.

Серед рекомендованих комісією майбутніх прокурорів - лише одна жінка, повідомила експерт.

"Всі, кого комісія рекомендує Холодницькому – працівники прокуратури, адже умова мати 5-річний прокурорський досвід роботи прописана в законі. І це стало великою проблемою – подалося дуже мало сильних кандидатів. Тепер потрібно проводити додатковий конкурс, аби набрати необхідну кількість процесуальних керівників", - прокоментувала результати конкурсу Каленюк.

"Але другий етап конкурсу матиме сенс лише у разі скасування цієї норми в законі. Тоді на конкурс зможуть податися сильні юристи або адвокати не з органів прокуратури, і достойна оплата, закріплена законодавчо, буде для них хорошою мотивацією", - додала вона.

Як відомо, до складу конкурсної комісії входять 2 народних депутати, 2 представника громадськості, представники антикорупційної прокуратури, в тому числі її керівник – Назар Холодницький, та представники генеральної прокуратури.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування