Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Яценюк: Ми зробили багато помилок. Перестаньте лякати відставкою

Неділя, 7 лютого 2016, 18:46
Яценюк: Ми зробили багато помилок. Перестаньте лякати відставкою

Глава уряду Арсеній Яценюк оприлюднив 5 принципів, з якими урядова команда готова продовжувати свою роботу.

Про це Яценюк заявив ввечері 7 лютого у "10 хвилинах з прем'єр-міністром".

"Перший - відсутність політичного тиску і політичної корупції. Жодна з політичних фігур чи бізнесмен, який має власні інтереси, не має права тиснути на міністра і заставляти його приймати ті рішення, які суперечать політиці міністра і інтересам української держави", - заявив глава уряду.

"Більше ніяких політичних квот в органах державної влади і управління. Жодних політичних і бізнес-інтересів у керівництві державних компаній і державних банків", - заявив Яценюк.

"Другий - повна нетерпимість до корупції - політичної і економічної.

"Третій  - принцип повної прозорості діяльності керівників органів виконавчої влади, місцевого самоврядування та народних депутатів. Засідання Кабінету міністрів будуть транслюватися в прямому ефірі. Маємо побороти телефонне право та будь-які спроби тіньових домовленостей за лаштунками політики", - додав Яценюк. 

"Четвертий - принцип відповідальності. ... Діяльність уряду визначена коаліційною угодою та програмою діяльності, яка підтримана членами парламенту. Уряд виконує свою частину роботи, але парламент голосує за закони, необхідні для проведення реформ в країні і довіряє уряду. І допомагає уряду", - заявив Яценюк. 

Останній принцип, за словами Яценюка - "розподілу влад": "Уряд  відповідає за соціальну, економічну, фінансову і бюджетну політику, фінансування армії і ЗСУ, та потребує всієї повноти влади, щоб виконувати план реформ, визначений главою української держави".

Він зазначив, що міністри прийняли рішення повернутися назад до уряду, щоб проводити зміни в країні на цих принципах. 

"Якщо в будь-кого іншого є альтернативна програма, чи він не поділяє ті принципи, які були проголошені, беріть відповідальність на себе", - заявив Яценюк.

"Я відверто маю визнати, що ми зробили багато помилок, що часто-густо ми не встигали за виром подій, що треба швидше і швидше проводити реформи. Але я так само прошу визнати те, що цей уряд за 12 місяців зробив реформ і змін у країні більше, ніж усі попередні уряди за два десятки років", - зазначив він. 

"Якщо хтось вважає, що уряд не виконує програму і не проводить реформи, до парламенту можна внести 150 голосів резолюцію недовіри уряду і проголосувати відповідну відставку. ... Але перестаньте нас лякати відставкою.  Зараз мова не про персоналії, а про конкретні ціннісні речі", - підсумував глава уряду.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування